Erasmus+ Programme

Diagnoza

Inainte ca tehnologia moderna sa devina parte din viata noastra, conversatia si gesturile erau modalitatile de baza prin care barbatii si femeile flirtau. In prezent atat tinerii cat si adultii au descoperit o metoda mai senzuala de a-si exprima interesul unul fata de altul, interes care se numeste “sexting”. Aceasta metoda consta in trimiterea de poze,inregistrari video cu continut sexual explicit, de regula creat de catre cel care le trimite, cu ajutorul telefoanelor mobile. Aceasta practica periculoasa creste riscul diseminarii necontrolate la scara larga a acestor tipuri de continut.

Victimele sexting-ului de obicei ascund acest aspect fata de parinti si de familie. De aceea este important sa acordam atentie la ceea ce li se intampla copiilor nostri. Mai mult decat atat exista mai multe semne care ne pot ajuta sa identificam sexting-ul:

Daca observati la copilul dumneavoastra unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus aceasta nu inseamna neaparat ca este urmarea fenomenului de sextortion, dar trebuie sa vorbiti cu ei si sa vedeti ce se intampla. desi nu este intotdeauna usor sa vorbesti cu un adolescent din cauza schimbarilor bruste de stare si din cauza nevoii de autonomie, parintii care observa unul sau mai multe dintre aceste semne nu trebuie sa se inceteze sa identifice cauza. Daca este necesar pot deasemenea vorbi cu prietenii lor pentru a afla daca acestia stiu ce se intampla cu fiul sau fiica lor.

Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.