Erasmus+ Programme

Semne de avertizare

Copiii si tinerii implicati in acte de hartuire virtuala nu spun de obicei unui adult. Ei descriu ca ei nu le-ar spune de hartuire virtuala parintilor deoarece parintii nu ar intelege asta si deoarece parintii vor restrictiona probabil folosirea internetului si a retelelor sociale.

Deci, parintii trebuie sa fie atenti sis a fie constienti de niste semen de avertizare a hartuirii virtual si de unele riscuri potentiale pe internet si retelele sociale.

Unii dintre cei mai comuni indicatori sunt:

Riscuri potentiale

Unele dintre riscurile potentiale pe internet sau retelele sociale la care copilul tau este expus si care pot rezulta in hartuire virtuala:

Conform unor studii, daca parintii sunt constienti de semnele de avertizare si de riscurile potentiale de a fi victimele hartuirii virtuale, ei ar putea vorbi mai mult cu copiii lor despre aceste probleme si sa supravegheze mai bine activitatile online ale copiilor lor.

De asemenea, riscul de implicare in hartuirea virtuala descreste cand parintii discuta in mod regulat cu copiii lor despre folosirea internetului si a retelelor sociale si supravegheaza activitatile lor online.

Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.