Erasmus+ Programme

Ce este… Phishing?

Phishing-ul este un tip de " inginerie sociala " prin care infractorii încearcă să obțină , prin înșelăciune , datele cu caracter personal ale utilizatorilor ( detalii bancare , numere de card de credit , parole , detalii de cont și alte tipuri de informații )

"Phisher" -ul poate cere confirmarea de urgență sau sa ii trimiti date specifice . Oamenii din spatele acestor escrocherii au un nivel ridicat de IT și abilități tehnice și , în general, utilizeaza trimiterea de e-mail-uri în masă fără discriminare cu scopul de a ajunge la mii de destinatari ( spam ). Pentru a ajunge la cât mai multe victime potențialel folosesc mesaje si oferte care vor atrage destinatarul . Modul lor de operare este de a redirecționa victimele către site-uri false care apar similare cu cele autentice . Acestea sunt în mod normal, site-uri online banking , rețele sociale , conturi de e- mail sau similare , prin utilizarea de e-mail fals , text și mesagerie mobilă ( WhatsApp , etc. ) mesaje. Odată ajuns pe aceste pagini victima va introduce detaliile bancare ( pentru a actualiza informațiile , de exemplu) , pentru a restabili detaliile lor de log-in ( din cauza unei erori de server ) , fac orice tip de tranzacție online ( caz în care datele dumneavoastră personale trebuie să fie verificate ) sau pur și simplu pentru a accesa un serviciu nou , care oferă utilizarea un anumit tip de serviciu sau ofertă .

Link-urile care oferă aceste escrocherii încearca sa simuleze site-ul real, și vă va redirecționa la un alt server care pare identic cu originalul , dar care este controlat de infractorii cibernetici.

Aplicații în această categorie , care încearcă să fure detalii personale sau bancare sunt clasificate după cum urmează :

Tipuri de Phishing

Factori de risc si consecinte

Riscul principal al acestui tip de activitate frauduloasă este că phisher-ul obține informații cu caracter personal sau bancare și pot avea acces la informațiile dvs. private . Principalele forme de acces sunt prin următoarele informații :

Consecințe

Infractorii cibernetici sunt foarte îndrăzneți in ceea ce priveste escrocarea oamenilor. O data ce primesc informațiile dvs. personale le pot folosi pentru a comite o serie de activități frauduloase:

Frauda IT este în creștere din cauza unui mare număr de utilizatori de calculatoare . Acest lucru este extrem de important pentru utilizatori, deoarece acestia sunt în pericol constant de a fi atacati.

Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.