Erasmus+ Programme

Stiati ca?… In general

Având în vedere timpul petrecut online, este important să ştim că în timpul cand suntem conectati informațiile noastre private și personale sunt neprotejate și că informațiile, parole și datele generate sunt ceea ce acesti infractorii cibernetici încearcă să accesseze. Cyber-atacuri-le, phishingul , etc sunt în creștere și din ce în ce mai puternice, în special odată cu creșterea informatizarii și globalizarii. Este important sa avem software de securitate instalat, pentru a evita acest tip de criminalitate informatică.

Phishing-ul este un tip de "inginerie sociala" prin care infractorii încearcă să obțină, prin înșelăciune, datele cu caracter personal ale utilizatorilor (detalii bancare, numere de card de credit, parole, detalii de cont și alte tipuri de informații) .Acest date sunt apoi utilizate în diverse scopuri nefaste și oamenii devin victime ușoare în cazul în care nu folosesc măsurile de securitate necesare pentru a evita aceste escrocherii. Datele cu caracter personal care au fost furate pot fi folosite pentru a prelua controlul de identitate online victimei:

Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.