Erasmus+ Programme

Cum poti stii daca este in pericol copilul tau?

Așa cum am menționat anterior, escrocii pot pretinde a fi companii legitime, folosind e- mail-uri care simuleaza companii clonate pentru a cere informații cu caracter personal și victimele includ aceste informații cu caracter personal pe aceste site-uri infectate.

Site-uri cu furt de identitate arata ca un site legitim, deoarece acestea au tendința de a utiliza imaginile cu drept de autor ale site-urilor reale. Cu toate acestea, cererile de informații confidențiale prin e-mail sau mesagerie instant nu sunt, în general legitime. Ca regulă generală, mesaje frauduloase nu sunt personalizate, ele au de obicei mai mulți factori, cum ar fi anteturile similare sau subsoluri . Este important să se ia în considerare faptul că orice e-mail care solicită informații bancare este, probabil, o înșelătorie, un furt de identitate . Majoritatea site-urilor bancare legitime nu cere acest tip de informații prin e-mail.

În acest tip de fraudă, ar trebui să evidențim o serie de expresii care ar putea apărea în e -mail-uri asociate cu atacuri de tip phishing:

Acestea sunt câteva dintre expresiile care indică posibile activități de phishing și care ar trebui să fie ignorate sau evitate pentru a impiedica acest tip de fraudă.

Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.