Erasmus+ Programme

Stiati ca … In general

Hartuirea virtuala si, in consecinta, victimizarea virtuala are loc in spatiul cibernetic si este o problema mondiala printre copii si adolescenti.

Prevenirea hartuirii virtuale este o provocare pentru noi toti, deoarece poate avea loc oricand si oriunde.

Importanta rolului parintilor este sustinuta de studii numeroase. Impactul pe care parintii il au asupra dezvoltarii copilului nu este nou, dar efectele interactiunilor dintre parinte si copil, monitorizarea parentala si strategiile folosite de parinti pentru a media folosirea internetului de catre copiii lor sunt inca la inceput…

In zilele noastre, parintii si copii cauta pe internet informatii, suport social, si pentru a comunica si interactiona cu prieteni, dar si cu alte persoane.

Parintii se preocupa de activitatile online ale copiilor lor, mai precis de continuturile disponibile, contactele stabilite cu ceilalti si comportamentele adoptate cand navigheaza pe Internet. Aceste preocupari ale parintilor sunt legate de asemenea de experienta lor online.

Unele studii recente au aratat ca stilurile de folosire a internetului de catre parinti au un impact asupra folosirii internetului de catre copii.

Experienta online.

Date recente au aratat ca mai mult de 80% dintre parinti au acces si folosesc internetul zilnic.

Mai mult de 60% dintre parinti declara ca vorbesc cu copiii lor despre mai multe subiecte legate de folosirea internetului, ca hartuirea virtuala, cum sa interactionezi cu ceilalti pe internet, continuturi (ne)potrivite, prietenii copiilor lor pe retelele sociale, si descarcarea de continuturi, fisiere, videouri, fotografii. Dar este o minoritate (aproape 20%) care nu vorbeste despre nici un subiect referitor la folosirea internetului.

Majoritatea parintilor declara ca ei folosesc, cunosc si sunt increzatori cu privire la folosirea internetului si a retelelor sociale. Dar cand le compara pe amandoua, ei folosesc si stiu mai putin despre retelele sociale.

Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.