De ce hartuiesc acesti 'cyberbullies'
Potrivit lui O'Moore (2014) studiile europene au aratat ca acei copii care au hartuit pe cineva online au fost motivati în primul rând de mânie și în al doilea rând au considerat acest lucru ca fiind distractiv. Cyberbullying pentru afiliere / acceptare de către alții și pentru putere a marcat un scor mai mic decât primele două.
Distractie, afiliere / acceptare și putere par a fi direct legate de cyberbullying, pentru că în timp ce principalul motiv al "bătăușilor tradiționali"/bullies a fost de asemenea dovedit a fi furia, acestia rareori au menționat agresiunea pentru distracție, acceptare sau putere. Cu toate acestea, pentru bătăușii care au folosit metode atat cibernetice și metode tradiționale, în timp ce furia a fost din nou motivul principal, cu elementul hărțuirii pe internet din nou inclus, au fost motivati din nou de putere, afiliere și de distracție.
Băieții au avut tendinta de a fi mai motivați de putere și distractie decât fetele.
Alte motive identificate ca fiind implicate în cyberbullying sunt
- răzbunare
- rautate
- atenţie
- incercarea de a parea interesant și dur
- gelozie și plăcerea de a provoca durere
Pentru mai multe detalii a se vedea capitolul Cyberbully din Manual.
O’Moore, M. (2014) Understanding Cyberbullying. Veritas
This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.